Hoe kan een uitgeverij je helpen bij het uitgeven van een boek?

Iedere schrijver droomt er wel eens van om een plotse doorbraak te hebben met een roman of ander boek, en daar is natuurlijk niets mis mee. In de realiteit is het echter vooral belangrijk dat je de juiste stappen onderneemt om je boek uit te brengen.

Een uitgeverij kan je daar zeker bij helpen. Wat is nu de meerwaarde van een erkende uitgeverij, en waarom?

3 redenen om op een uitgeverij te vertrouwen

1. Een visueel aantrekkelijk boek

Ten eerste zal een uitgeverij je helpen bij het redigeren en schrijven van een visueel aantrekkelijk boek. En dan hebben we het natuurlijk zowel over de inhoud qua tekst, afbeeldingen en lettertype, als over de cover en ander beeldmateriaal. Denk maar aan flyers, brochures en meer.

Dergelijke zaken zijn essentieel voor succes, omdat ze helpen om een goede eerste indruk te geven. En dat is waar mensen op af gaan. Een boek dat er een beetje verzorgd en aangenaam uitziet zal in de boekenwinkel of online veel meer aantrekkingskracht hebben!

2. Promotie en marketing

Nog een andere goede reden om een uitgeverij in te schakelen voor het uitgeven van je boek? Je bent zeker van een goede, professionele promotie en marketing. Grote uitgeverijen zetten hun beste beentje voor om zowel beginnende als ervaren auteurs meer naambekendheid te geven, door middel van verschillende promotie- en marketingtechnieken.

Denk maar aan persberichten, maar ook advertenties op sociale media, enzovoort. Het resultaat is dat je boek sneller bekendheid krijgt en dus meer geld oplevert!

3. Royalties ontvangen, zonder zorgen

Ten slotte zal een goede uitgeverij ook zorgen voor een probleemloze afhandeling van de royalties die je op je boek krijgt. Het financiële gedeelte van deze zaak is iets waar veel auteurs van gaan zweten, omdat er nu eenmaal heel wat bij komt kijken op administratief niveau.

De uitgeverij die je kiest zorgt zelf voor het berekenen van een marktconforme prijs, jouw aandeel per verkocht exemplaar en zelfs de doorstorting van de belastingen die je betaalt naar de overheid. Dat betekent minder administratieve rompslomp voor jou, waardoor je je dus beter kunt focussen op de kern van de zaak: het schrijven zelf!