Zo vind je de beste copywriter voor jouw website!

Copywriters zijn een onmisbare specialist bij het opzetten van een succesvolle website of ander project, dat is zeker. Toch kan het een hele uitdaging zijn om precies de goede specialist te vinden. Misschien heeft dat wel iets te maken met het feit dat er zoveel copywriters zijn…

Een copywriter houdt zich bezig met het ontwikkelen van content voor websites en andere geschreven content. Hoe vind je nu de geschikte persoon? Lees snel verder voor meer info!

3 tips om de beste copywriter te vinden

1. Let op specialisatie en niche

Een van de belangrijkste dingen om op te letten als je een goede copywriter zoekt voor jouw website is de specialisatie of niche. Het spreekt voor zich dat je eerst op zoek gaat naar een schrijver die een beetje kennis van zaken heeft in het vakgebied waarin je een website wilt ontwikkelen.

Laat het opzetten van een gewone blog over sport of fitness dus niet over aan een copywriter die vooral ervaring heeft met financiële teksten. Selecteer op basis van niche en de kans dat je website mooi is opgezet en succes heeft, is meteen een stuk groter!

2. Kijk naar de prijzen

Copywriters kosten, net als elke andere specialist, geld, dat is logisch. Belangrijk om rekening mee te houden is dat schrijvers over het algemeen verschillende prijsberekeningen gebruiken. Zo zijn er copywriters die hun klanten per woord aanrekenen, maar je vindt ook prijzen per uur, per project of per pagina.

Weeg voor jezelf af welke optie het beste is op basis van je beschikbare budget. Een prijs per uur lijkt het meest voor de hand liggend, maar het nadeel is dat je geen controle hebt over hoe lang je copywriter aan een project bezig is. Doe dus onderzoek naar de verschillende mogelijkheden!

3. Kijk naar referenties

Ten slotte kan je bij twijfels over de kwaliteit en ervaring van een copywriter ook altijd onderzoek doen naar eventuele referenties. Dit zijn eigenlijk getuigenissen van bedrijven of particulieren die hun website bij een specifieke copywriter hebben laten opzetten.

Het voordeel? Je hebt meteen een duidelijk beeld van hoe anderen de service van een copywriter ervaren. En dat helpt je natuurlijk om een weloverwogen keuze te maken!